Opplevelser for de minste barna

Lilleputthammer familiepark er spesielt tilrettelagt for de minste barna, og gir noe for hjertet, hodet og magen! Her kan barna leke og utforske i trygge omgivelser - fra det kjente og kjære som sandkasser og trampoliner til mer spennende og fartsfylte attraksjoner.

Alle barn kan gjøre alt alene eller sammen med en som er «stor»/voksen, hvis barnet er høyere enn 90 cm. MEN at de fleste av våre attraksjoner kan benyttes av barn under 90 cm bruke forutsatt at en voksen er med  -  unntaket er Olas Froskehopp og Berg- & dalbanen og Olas klatrepark. Barn over 120 kan kjøre alle våre attraksjoner alene  -  hvis de tør.

Å kjøre Lilleputthammer toget rundt den lille byen er en fin opplevelse for hele familien. I Oldefarsbiler gleder barna seg over å få tute og vinke, og på nostalgikarusellen kan de kjøre rundt i behagelig fart. I klatretårnet, på hoppeputa og på lekeplassen kan de minste få utfoldet seg og testet motorikken. I parken finner du også en traktor (Gråtass).

Se attraksjoner for de litt større barna over 120 cm

(Kan også kjøres dersom barnet er over 90 cm sammen m/voksen)

Hva med Pariserhjul, Bumpebåter, Olas klatrepark, Elbiler, Ola og Heddas klubbhus, Hinderløype, trampoliner, Berg og dalbanen, Froskehoppet og Olas spillebule.

 

lilleputthammer toget 2019
Gode gamle trofaste Lilleputthammer toget tar deg med på en liten rundtur fra ”Lillehammer Stasjon”, og rundt den lille byen. Konduktøren ønsker alle velkommen om bord, og du får egen billett.

veteran biler familieparkMorsomme veteranbiler for de minste med ratt og egen ”tute”. Her kan barna kjøre sammen med bestefar, bestemor, mamma eller pappa. Bilene sklir godt inn i gatemiljøet i Lilleputthammer anno 1900-tallet.

hoppe puteEn ny kjempestor hoppepute på 13 x 8 meter er nå satt opp midt i familieparken. Her er det plass til både store og små!

Dette er verdens beste lekeplass for barn i alle aldre. Her er det plass til "alle" og barna slipper å stå i kø.  Etter en tur på hoppeputa kan du kjenne jorden gynge. 

karusell 2019

Populær tradisjonell karusell for de minste barna hvor de kan ri på hest eller sitte i vogn mens karusellen går. Dette er noe for hele familien.

Mange besteforeldre blir nostalgisk ved synet av karusellen og skulle sikkert ønske at de var barn igjen.

Like ved finnes sitteplasser og benker der familien kan slappe av. Her finner man også sandkasser og traktoren "Gråtass".

klatreloype

Heddas klatreløype for de aller minste barna!  Ny klatreløype som passer for barn fra 3 år til og med 5 år.  Her har vi laget en spennende klatreløype med "tøffe" utfordringer. Du finner klatreløypa like ved Olas klatrepark.

Lekelaplass gapahuk

Rett ved Gapahuken og Huset i skogen er det en stor og spennende sandkasse som blir passet på en av snill bjørn. Her kan de minste barna leke.  I gapahuken er det bord og benker samt lys i taket og varme.  Her kan dere sitte under tak og spise lunsj.  

husker for barnaDet finnes flere lekeplasser i familieparken som har husker for de minste barna.

klatre tarn 2019Her kan barna klatre i ulike utfordrende hindre og skli ned igjen. Egne klatrevegger for de minste, og mange små rom å utforske!

ola toget lilleputthammerOlatoget er en liten kopi av Lilleputthammertoget.  Olatoget finner du like ved Oldefarsbilene. Her kan du drømme deg bort og kjøre deg en togtur.

gravemaskin for barn
Flere "mini" gravemaskiner finnes hos oss og de venter på at unge gravemaskinførere skal hjelpe til med å flytte på den store sandhaugen. Det er også mange pappaer som gjerne vil hjelpe til. Myntinnkast kroner 10.- per runde.

VippehuskeI Lilleputthammer er det flere vippehusker og de er kjempepopulære blant de yngste barna.

Mange ganger kan man høre latter og skrål når to "venninner" gynger og koser seg.

AnsiktsmalingI Ola og Hedda's klubbhus kan barna få ansiktsmaling og forvandles til skumle tigere, Spiderman eller de søteste prinsesser.

I Olas og Heddas klubbhus kan barna lage sine egne postkort. Ansiktsmaling vanligvis ikke når vi har høståpent.

Gråtass traktoren i LilleputthammerEn Gråtass traktor er like ved nostalgikarusellen. Den er veldig populær blant barna som ønsker å ta "seg en tur" med Gråtass på nye eventyr.

Huske og sklie
I en av bakgatene i Lilleputthammer og ved lekeplassen i nærheten av nostalgikarusellen finner du husker og sklier.  Det er kjempegøy å huske!

Lilleputthammer Familiepark er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. For barna er det stor stas å føle seg som kjemper i den lille byen, og titte inn i vinduen hvorlitt forskjellig er utstilt.

 

I Barnas Bokby midt i ”Storgata” finner du Europas største samling med brukte barnebøker - nesten 15 000 brukte barnebøker fordelt på 5 hus.

 

 

miniputt husetEt eget lite hus med rolig atmosfære i "Storgata", tilrettelagt for de aller yngste barna og deres foreldre, med mulighet for å amme og ha en liten stund i fred og ro.

LekeplassEn fin liten tumleplass for de minste med klatrestativ, sklie og sandkasse.

Lekeplassen ligger like ved Park Cafeen, så her kan barna leke mens de voksne nyter en kopp kaffe e.l.

Lekeplass nostalgikarusell

Vi har laget en koselig lekeplass like ved Nostalgikarusellen. Her er det stor sandkasse med leker, gravemaskiner, vippehusker.  Benker og sofagrupper for de voksne.

liten karusellLike ved Lilletorget på Lilleputthammer er det en søt, liten karusell med myntinnkast.  Dette er en morsom og trygg barnekarusell som alle småbarn setter pris på.

godteritunellMaskotten Ola er superfornøyd, for han har sin egen godteritunnel å vise fram til alle barna. Kjør Lilleputthammer-toget og få en gledelig overraskelse underveis....

 

 

 

 

 

 

Lilleputthammer familiepark
Hundervegen 41                            

2636 Øyer

Telefon: +47 61 28 55 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

                                                                    


kart 2021